söndag 14 februari 2016

Tillökning på Svedbergakulle / Newborn

Katching och Darky had a baby yesterday and its a she and mum is taking really god care of her and the baby allready have amazing varm colors with nice looking rosettes and dark markings. "proud breeder"  


Katching och Darky har fått en liten tjej och hon bor med sin mamma mitt i den stora dubbelsängen och man hör när hon diar sin mamma och det smaskar så sött.

Det finns inte mycket i livet som är så rogivande som att sen en helt nyfödd kattunge dia sin mamma som ligger helt utsträckt och "bjuder ut sig" och samtidigt ligger och njuter och "mjölktrampar" i luften.

Katching trivs i mammarollen och hon visar gärna upp sin nyfödda bebis för oss och när det är dags att väga den lilla för att se så hon får i sig den näringsrika mjölk som mamma erbjuder står Katching lugnt bredvid och tittar på proceduren.

När vägningen är över så kryper Katching snabbt in i bolådan och putsar den lilla som en rutin för att ge den lilla tryggheten tillbaks som det innebär att ligga tätt intill mamma och snusa.

Mammans mjölk det första dygnet innehåller råmjölk som är en immunskyddsboost för den nyfödda och det är extra viktigt att bebisar får den och bebisarnas upptagningsförmåga av immunskydd är "öppna"  för upptag det första dygnet.

Här är en mobilbild av mamma och bebis.

Bebisen är en perfekt mix av mamma Katching och pappa Darky och hon har redan varma färger och hon ser mycket lovande ut redan.

Nu håller vi tummarna för att allt ska går bra och att lillan ska växa och bli stor och stark


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar